« Hem

Avdelningar
 » Kryddor
 » Mat
 » Medicin


Resurser
 » Arkiv
 » Länkar


Övrigt
 » In English
 » Om oss

Gurkmeja med curcumin mot Alzheimers?

Alzheimers verkar kunna bromsas eller lindras med gurkmejaextrakt som innehåller curcumin (kurkumin). Extrakten bör helst vara baserade på vegetabilisk olja.

Alzheimers sjukdom är associerad med beläggningar (plack) och andra negativa förändringar i hjärnvävnaden. Människor som äter mycket gurkmeja har i patologiska undersökningar visar sig ha mindre  negativa förändringar i hjärnvävnaden.Forskare har därför gjort försök på celler och djur gurkmejaextrakt, Det har då visat sig att det gula färgämnet curcumin i gurkmejaextrakten reagerar med och passivisera den typ av beläggningar (skador) i hjärnan som tros orsaka Alzheimers sjukdom.

Flaviola flytande gurkmeja: 100% gurkmeja och rapsolja.

I bland annat USA pågår nu omfattande kliniska undersökningar som undersöker i vilken grad gurkmejaextrakt och curcumin kan positivt påverka Alzheimers sjukdom. Det finns också flera läkemedelsföretag som försöker utvecklaläkemedel mot Alzheimers sjukdom baserade på curcumin och eller ämnen liknande curcumin. Som alltid tar dessa porcesser många år fram tills att ett godkänt traditionellt läkemedel finns på marknaden i USA. Det tar sedan normalt ytterligare år innan sådana läkemedel kan köpas i Sverige. Det gäller också sk naturläkemedel för vilka det numera är mycket hårda restriktioner i Sverige genom vårt medlemskap i Europa. Curcuminpreparat, tex som kapslar, som säljs i Sverige är dåligt kontrollerade och saknar sannolikt både dokumentation och tillstånd.

Hur gör man då för att använda gurkmeja och  curcumin för att skydda sig mot Alzheimers sjukdom. Bästa strategin att äta mat eller livsmedelsprodukter som innehåller gurkmeja och fett. Forskning visar att curcumin i extrakt av gurkmeja baserat matolja ger en mycket hög biotillgänglighet.

Flaviola flytande gurkmeja med svartpeppar. 100%: gurkmeja, svartpeppar och rapsolja!av Jim Olsson
Publicerad: Apr 9, 2012Tillbaka Upp Skicka
 

Gurkmeja med curcumin mot Alzheimers?
Gurkmejaolja med curcumin bra för huden?
Svartpepparextrakt mot Vitiligo?
Kryddor och viktminskning
Capsaicin het och hälsosam?
Krydda maten mera. Lök och vitlök kan skydda mot cancer.
Curcumin från gurkmeja ett mirakelmedel?
Kryddor bra för hälsan enligt forskare
Medicin: Olivolja
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy