« Hem

Avdelningar
 » Kryddor
 » Mat
 » Medicin


Resurser
 » Arkiv
 » Länkar


Övrigt
 » In English
 » Om oss

Medicin: Olivolja

Det finns många undersökningar som tyder på att olivolja är hälsosamt på olika sätt.

Mest rör det sig om statistiska jämförelser mellan olika befolkningrupper med varierande konsumtion av olivolja och huruvida konsumtionen har påverkat hälsan. Ett utbyte av mättade fetter som animaliska fetter och smör mot mera omättade fetter som olivolja är bra enligt alla undersökningar. 

Flaviola flytande kryddor 100% kryddor och matolja. Några droppar ger smak direkt: Flaviola.se

Mängden av omega-3 fettsyror i olivolja är däremot låg bara 1 - 2 procent. Ur hälsosynpunkt är det kallpressad olivolja som gäller dvs extra jungfrulig olivolja (Extra Virgine Olive Oil). Den olivoljan innehåller en mängd olika ämnen som anses vara nytttiga t.ex. steroler, flavonoider och antioxidanter. Det finns också andra typer av industriella olivoljor, framställda vid högre temperaturer eller med lösningsmedel, som inte är speciellt lämpliga som livsmedel.

Flaviola flytande kryddor 100% kryddor och matolja. Några droppar ger smak direkt: Flaviola.se

 



av Jim Olsson
Publicerad: Dec 2, 2006



Tillbaka Upp Skicka
 

Gurkmeja med curcumin mot Alzheimers?
Gurkmejaolja med curcumin bra för huden?
Svartpepparextrakt mot Vitiligo?
Kryddor och viktminskning
Capsaicin het och hälsosam?
Krydda maten mera. Lök och vitlök kan skydda mot cancer.
Curcumin från gurkmeja ett mirakelmedel?
Kryddor bra för hälsan enligt forskare
Medicin: Olivolja








  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy