« Hem

Avdelningar
 » Kryddor
 » Mat
 » Medicin


Resurser
 » Arkiv
 » Länkar


Övrigt
 » In English
 » Om oss

Kryddad mat

För de flesta är mat utan kryddor ingen mat.

Det finns många viktiga huvudingredienser i mat som är bleka, fadda och smakar ofta inte så mycket t.ex.:

crème fraiche
kyckling
kalkon
kokt fisk
skaldjur
kokt kött i olika former
nudlar
ostar hård och mjuka
pasta
potatis
potatissallad
ris
yoghurt
äggrätter

Flaviola flytande kryddor 100% kryddor och matolja. Några droppar ger smak direkt: Flaviola.se

Traditionellt smaksätter man med mycket salt och socker och mindre mängd kryddor. Salt och socker är sådant som vi rekommenderas att kraftigt minska intaget av. För att smaksätta mat återstår då bara kryddor. De flesta kryddor behöver fett som smakbärare. Problemet är att nästa alla kryddade färdigprodukter, i form av dressingar, såser och liknande, kraftigt kan öka ett redan för stort fettintag. Många såser innehåller dessutom för mycket salt och socker samt olika tillsatsämnen. Tillsatsämnena kan vara färger, emulgeringsmedel och syntetiskt kemiska smaktillsatser som t.ex glutamat.

Vad skall jag då göra för att snabbt, lätt och ekonomiskt kunna krydda min i övrigt hälsosamma mat. Flaviola kryddoljor är då en bra lösning för många. Några få droppar av t.ex. flytande svartpeppar och curry sätter bra smak på det mesta.

Flaviola flytande kryddor 100% kryddor och matolja. Några droppar ger smak direkt: Flaviola.se


 



av Jim Olsson
Publicerad: Dec 7, 2006



Tillbaka Upp Skicka
 

Ta makten i köket
Crème fraiche tillbaka till ursprunget
Vörtbröd vad innehåller det?
Vilka kryddor innehåller pepparkakor?
Kryddmax: Om mat med kryddorna i centrum
Inlagd sill, kryddsill och sillkryddor
Glögg vad är det
Mat: Olivolja
Kryddad mat








  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy